logo Sammenlign priser. Spar MYE penger.
norske kroner-valuta

Norske kroner - valutakurs NOK

Vår valutakalkulator og oversikten nedenfor for norske kroner gir deg muligheten til å sammenligne dagens oppdaterte valutakurs med en rekke andre enheter inkludert danske og svenske kroner. Her kan du bl.a. finne oppdatert pris på den norske valutaen mot Euro samt flere andre, i tillegg til en graf som sammenligner historisk prisutvikling de siste 12 månedene.

Dagens vekslingskurs
Valutakurs oppdatert 2016-02-10
1 norske kroner (NOK) = 1 norske kroner (nok)
Valutakalkulator

Kursutvikling Norske kroner NOK mot Euro siste 365 dager

NOK chart

Informasjonen blir innhentet og oppdatert fra ECB - European Central Bank

Valutainfo norske kroner

I 1875 gikk Norge sammen med Danmark og Sverige om den Skandinaviske Myntunionen som varte til den 1. verdenskrig. Fra 1875 ble den offisielle myntenheten kroner videre inndelt i 100 øre. Etter oppløsningen av unionen ble denne inndelingen av den norske valutaen beholdt. Norges Bank fikk ansvaret for å utstede pengene og for å skape tillit i markedet for den norske valutaen.

Verdien av norske kroner varierer forholdsvis ofte i forhold til de større valutatypene, og denne variasjonen er ofte tilknyttet oljepriser og det generelle rentenivået. I 2005 etter å ha økt nesten kontinuerlig siden 2002, oljeprisene nådde hele 60 dollar per fat og den norske kronen styrket sin posisjon som en følge. Selv om rentenivået har vært forholdsvis nedjustert fortsetter kronekursen å vokse.