Beste forbrukslån 2021

Finn gode lån uten sikkerhet

Hvorfor koster forbrukslån så mye?

Den viktigste grunnen til at slike lån er dyre, er fordi man ikke trenger å stille sikkerhet i form av bolig. Dette betyr at bankens tap er forholdsvis store ettersom risikoen for å låne ut penger uten sikkerhet er høy. Det er forholdsvis mange som ikke klarer å betale tilbake lånene, og dette betyr at banken må hente inn tapene fra de andre kundene. Dermed blir også renten, dvs bankens margin og inntjening, desto mer høy. At bankene også ser sitt snitt til å tjene litt ekstra på disse lånene er en del av praksisen idag. Dersom de greier å redusere tapene sine, vil du kunne sitte igjen med en hyggelig profitt i bunn. Vel og merke for banken.

Hvordan få lavest mulig rente?

Det viktigste er å søke i mange banker. Ettersom bankene har ulike systemer for kredittscore vil du hos en bank kunne få gode vilkår og hos en annen bank kanskje i verste fall bli avvist. Derfor er tommelfingerregelen å søke i så mange banker som mulig, eventuelt å søke via tjenester som videreformidler søknaden til mange banker og finansieringsselskaper. Da får du ofte rask tilbakemelding og slipper å fylle ut søknaden gjentatte ganger.

  • EFFEKTIV RENTE - Sammenlign alltid den effektive renten som inkluderer gebyrer og avgifter. Nominell rente er "lurerenten". 
  • SE ETTER RENTEEKSEMPELET - All reklame for lån uten sikkerhet og kredittkort må inneholde et likt låneeksempel. Da kan du enkelere sammenligne ulike lån opp mot hverandre.
  • GJELDSFORSIKRING - Med mindre du har en ustabil og uforutsigbar økonomi og arbeidssituasjon, så lønner det seg sjeldent med gjeldsforsikring.
  • MÅNEDLIG KOSTNAD - Sjekk alltid hva den månedlige kostnaden er på lånet når du får tilbudet fra banken. Er dette en kostnad du realistisk sett kan leve med?

Hva er en kredittscore og hvordan påvirker dette lånevilkårene?

Banker og finansieringsselskaper driver risikobasert prising av denne typen usikrede lån. Dvs ettersom de ikke tar sikkerhet i hus eller fast eiendom, så er den eneste sikkerheten bankene har, at du som søker stiller personlig ansvarlig for lånet. Derfor vil de foreta en bakgrunnssjekk av din økonomi og betalingsvaner for å undersøke hvorvidt du er ansett for å være en god betaler og hvilke størrelse på lånet du er i stand til å håndtere. De vil med andre ord foreta en rask og enkel stresstest av økonomien din.
Denne sjekken kalles en kredittscore. Poengscore spiller på at systemene tildeler en poengsum som vil si noe om hvor på skalaen man havner. Fra dårlig betaler, med dårlig økonomi - til god betaler, med solid økonomi.

Jo bedre poengsum og kredittscore jo bedre vilkår får du på lånet. Du vil få høyere innvilget lånebeløp og lavere rente. Og i motsatt ende vil du ikke få innvilget lån eventuelt lavt lånebeløp og høy rente. 

Bør man ta opp slike lån?

Det korte svaret er et klart nei, ettersom disse lånene er såpass dyre. Det litt lengre svaret er at det kommer litt an på. Av og til trenger man litt ekstra og har ingen andre muligheter til å finansiere en stor utgift. Da kan det være greit å ta det. Men forsøk andre løsninger først (med unntak av kredittkort som koster enda mer.)
Er du først nødt til å ta opp et forbrukslån så bør du sørge for å nedbetale det så fort som mulig. Har du en bolig og kan låne litt ekstra på huset, så er det en bedre løsning. Da får du i tillegg mindre å holde styr på og en betydelig lavere månedlig kostnad.
Hvis du ikke har noen andre valg enn forbrukslån, ta opp så lite som mulig i lån. Har du mange slike lån og kredittkortgjeld vil det som regel lønne seg å samle disse i ett lån gjennom det som kalles refinansiering, eller aller helst nedbetale de ved hjelp av å f.eks. utvide boliglånet.
Forbruksgjeld er dyrt - unngå det dersom du kan.

Månedens kort

Februar 2021

Credits Gold

Ingen gebyr og inkluderer reiseforsikring samt avbestillingsforsikring.
Rentenivået er ikke blant de høyeste.


Inntil 100.000 kr i kredittgrense og inkludert fordelsprogram med 240 ulike steder der du kan få rabatt

ANNONSELENKE


Kredittbeløp kr. 25 000. nom. rente 19,90 %, eff. rente 21,82 %,
kost. 2 776 totalt kr. 27 776

Gode
bankkort

Refinansering
og lån

Siste artikkel

Om betalingsteknologi

Vi lever i et samfunn som i større og større grad blir overgitt til digitale metoder for betaling. Vi har på rekordtid sagt fra oss kontanter og omfavnet kortbetaling...

KORTOGKONTANT.no

KOA Holding AS
0690 Oslo

KONTAKT:

koa@site.com
Tlf: +47 916 91 878

©2021 Kortogkontant.no