Beste sparekonto 2022

Finn hva en god sparekonto kan tilby for rente framover

Hva er en sparekonto vs høyrentekonto?

Ja, det finnes faktisk gode kort! MEN bare dersom du er disiplinert. Hvis du ikke er det, så bør du se etter andre finansieringskilder. Men er du disiplinert nok, eller har behov for en fleksibel betalingsmetode f.eks. på ferie, så er slike kort godt å ha. Hva bør du se etter?

  • FOR DEG SOM ØNSKER RASK, TILGJENGELIG FINANSIERING - Da er det bare pris, renter og gebyrer du skal gå etter. Ikke bli blendet av fordeler og bonusprogram. Ha fokus på at du skal nedbetale gjelden raskt til minst mulig kostnad. 
  • FOR BONUSJEGEREN OG FORDELSFINNEREN - Her finnes det mange alternativer. Rentene er som regel høye, men de som har holdt på med dette en stund er disiplinerte og vet å utnytte programmene til sin fordel. Se etter kort som gir mest bonus og avskastning på bruk, og sørg for å nedbetale raskest mulig.
  • FOR FLEKSIBILITET PÅ REISE - Igjen, her kan det være best å fokusere på lave kostnader, men er du disiplinert så kan du snike inn et kort som gir deg f.eks. reiseforsikring eller lignende dersom du trenger ekstrafunksjoner til ferien. 

Fordelen med sparekonto istedet for aksjer og aksjefond

  1. FLEKSIBILITET OG TILGJENGELIGHET - Det kan være greit å ha en penge-backup slik at du hurtig kan dekke uforutsette utgifter. Også på reise kan det være greit å ha med seg et kort slik at man ikke blir strandet uten betalingsmiddel dersom bankkortet skulle svikte.
  2. FORDELER og BONUS - Mange kort gir gode fordeler og bonuser ved bruk. Er man disiplinert og nedbetaler utestående kreditt i løpet av den betalingsfrie perioden, kan dette være et attraktivt gode
  3. EKSTRA SIKKERHET - Bankene dvs den som utsteder kortet vil dekke utgiftene dersom du blir svindlet eller på andre måter ikke får varen du betaler f.eks. ved netthandel. Vel og merke hvis du ikke har opptrådt grovt uforsvarlig. I tillegg vil mange kort også dekke reiseforsikring og avbestillingsforsikring dersom du kjøper reisen med kortet.

Hva du bør tenke på / ulemper

  • INFLASJON - Dette er den dyreste måten å finansiere kjøp på. Rentene er som regel over 20% effektiv, dvs du bør alltid være disiplinert og nedbetale gjelden før du må begynne å betale renter og avdrag.
  • DYR SPARING - Henger sammen med det første punktet. Det er fristende å alltid ha penger tilgjengeli som man kan bruke og fristende bonuser man kan få. Men passer du ikke på, vil du havne i en felle som gjør at du må nedbetale gjeld i årevis etterpå.

Hva er forskjellen på et kredittkort, bankkort, et lån og forbruksfinansiering

Etterhvert som bankene har utviklet nye og mer avanserte låneprodukter så flyter de ulike forksjellene litt over i hverandre. I dag trenger ikke et kredittkort nødvendigvis å være fysisk lenger. Det kan like godt være et såkalt virtuelt kort, dvs et betalingskort som ligger lagret bare på telefonen din. Og et lån kan like godt være en stående kreditt som du hele tiden kan bruke av akkurat som et kredittkort. Dvs du får ikke bare et beløp, men et rammelån, dvs en sum som hele tiden er tilgjengelig. Vel og merke så lenge du nedbetaler noe av det jevnlig.
Den viktigste forskjellen er likevel bruksområde. Et betalingskort er knyttet opp til betalingsnettverk som gjør at ulike fysiske butikker og nettbutikker aksepterer kortet du betaler med som et betalingsmiddel.

Finn beste rente:

Månedens kort

Februar 2022

Credits Gold

Ingen gebyr og inkluderer reiseforsikring samt avbestillingsforsikring.
Rentenivået er ikke blant de høyeste.


Inntil 100.000 kr i kredittgrense og inkludert fordelsprogram med 240 ulike steder der du kan få rabatt

ANNONSELENKE


Kredittbeløp kr. 25 000. nom. rente 19,90 %, eff. rente 21,82 %,
kost. 2 776 totalt kr. 27 776

Gode
bankkort

Refinansering
og lån

Siste artikkel

Om betalingsteknologi

Vi lever i et samfunn som i større og større grad blir overgitt til digitale metoder for betaling. Vi har på rekordtid sagt fra oss kontanter og omfavnet kortbetaling...

KORTOGKONTANT.no

KOA Holding AS
0690 Oslo

KONTAKT:

koa@site.com
Tlf: +47 916 91 878

(c) 2022 Kortogkontant.no